Met welke klachten ga je naar een psycholoog?

Kom met elke vraag

In mijn psychologenpraktijk Psycholoog Delft zijn cliënten met elke vraag altijd welkom. Het is zonde van jouw tijd en energie als je je afvraagt ‘kan ik dit nu wel of niet vragen?’, ‘is dit nu wel of niet iets voor de psycholoog?’ Daar hoef je je nooit druk om te maken: gewoon vragen.

Ik kan, op basis van je vraag of verhaal, vrij duidelijk vertellen wat ik voor je kan doen. Wanneer blijkt dat ik niet degene ben die je nu kan helpen, dan kan ik je doorverwijzen; ik ben goed bekend met de meeste zorgverleners in de regio.

Ik heb het gevoel dat ik vast zit

Veel mensen hebben wel eens te maken met dit gevoel. Ik denk zelfs dat ik niemand ken die dat nog nooit heeft meegemaakt. In de meeste gevallen gaat dat gevoel weer weg of lukt het je iets te veranderen waardoor je weer in beweging komt. Dat gevoel van vast te zitten is meestal een optelsom van onvrede en onvermogen. Kennelijk ben je niet tevreden met bepaalde zaken uit je leven, maar lukt het je niet daar iets aan te doen.

Vanuit dit gevoel kan een psycholoog veel voor je betekenen. De meeste cliënten die problemen ervaren met dit thema merken snel verandering en kunnen ook gauw zelf weer verder

Ik ben mezelf niet

Misschien wel de meest voorkomende klacht, het is namelijk makkelijk om het contact met jezelf te verliezen. Je leven gaat snel, er lijkt van alles belangrijk en in de drukte vlak je een beetje af. Je negeert signalen van je lichaam en je innerlijk om langer door te kunnen en meer aan te kunnen, en op deze manier zet je jezelf stukje bij beetje buitenspel. Dat is niet niks, alles waar je voor staat, je dromen, de dingen die je écht belangrijk vindt, verdwijnen. Het is moeilijk om je in de drukte van alledag staande te houden.

Ik als psycholoog ga je helpen de weg naar jezelf terug te vinden zodat het contact herstelt. Samen gaan we manieren vinden zodat je altijd dicht bij jezelf blijft.

Er is me iets vreselijks overkomen

Elk vraagstuk en elke klacht die je van binnen voelt, heeft met de buitenwereld te maken. Of het nu om je werk gaat, vrienden, je relatie of een gebeurtenis. Je bent altijd in de veranderde wereld. Het kan zijn dat je iets vreselijks is overkomen: het verlies van een dierbare, een trauma of een overweldigende gebeurtenis. Deze gebeurtenissen zijn voor jou zó groot dat je het niet kunt behappen; je trekt het niet. Het is te veel, te zwaar en ook je omgeving weet zich eigenlijk ook geen raad met je.

Diepere patronen vinden

De psycholoog kan niet alleen goed en vaak vrij snel diepere patronen blootleggen die jou in de weg staan deze gebeurtenis goed te verwerken, hij of zij kent ook de technieken en methoden die je een steuntje in de rug geven. Ook al voelt het misschien niet zo, je bent niet de eerste die dit meemaakt – sterker nog, er zijn technieken, methoden en middelen die je kunnen helpen. Veel cliënten vinden steun bij zo’n methode en ontwikkelen, samen met de psycholoog een eigen stijl, een eigen, nieuwe manier.

Veel voorkomende vragen en problemen

Bij Psycholoog Delft werk ik soms wel en soms niet met protocollen, het ligt eraan wat nodig is. Ik werk wel met kennis en op basis van een wetenschappelijk fundament. Het is zinvol om gebruik te maken van bewezen methoden, en het is nog zinvoller om die methoden toe te passen in een mix die precies past bij de stijl van de cliënt.

Er komen mensen van allerlei komaf met volkomen verschillende vragen waarvan de meesten niet in een hokje te plaatsen zijn. Toch zijn er ook een aantal klachten die ik vaker tegenkom en waar je je misschien in herkent:

Wil je meer weten over psychologen in Delft?

Als je meer wilt weten over waarmee  je naar een psycholoog gaat, of als je een specifieke vraag over jezelf hebt, bel dan even voor een afspraak naar 085 – 40 14 720 of stuur een mail naar Psycholoog Delft.