Therapie Delft

Op verhaal komen

Als je de eerste keer bij me komt, neem ik de tijd voor je verhaal. Misschien heb je een specifieke klacht en weet je al wat het is, misschien heb je vooral vragen. In alle gevallen zal ik het hele verhaal willen horen… en een beetje meer, want naast je klacht wil ik ook jou leren kennen.

Tegelijkertijd krijg je de kans mij te leren kennen, wie ik ben, hoe ik werk en wat ik van jou ga verwachten. Aan het eind van die eerste afspraak bij Therapie Delft geef ik je een grove inschatting van de behandelmethode en -tijd. Als je het gevoel hebt dat het klikt en je wilt aan de slag, maken we meteen een afspraak.

Bijzonder succesvol

Sindskort bied ik voor mensen met een depressie of die last hebben van angst en dwang magnetisce hersenstimulatie aan. Dit doe ik omdat deze behandelmethode erg succesvol is. Magnetische hersenstimulatie, ook wel repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie / rTMS genoemd bied ik aan in combinatie met gesprekstherapie.

Bij bijna tachtig procent van de mensen die met depressie of dwang bij mij komen slaat de therapie aan en zijn de klachten met gemiddeld vijfenzeventig procent afgenomen. Daarbij is het effect vaak van lange duur, echter zijn er in sommige gevallen een aantal opfrissessies nodig.

Hoe werkt het?

Hoe je denkt en hoe je je gedraagt ontstaat allemaal vanuit de hersenen. Elke hersenstimulatiebehandeling heeft invloed op de hersenen, dus elke behandeling probeert iets in de hersenen te veranderen. Gesprekstherapie wordt toegepast om denkpatronen te veranderen en lichaamsgerichte therapie via de gewaarwording van je lichaam.

Magnetische hersenstimulatie doet het met magnetische pulsen en verandert ook iets in je hersenen. De netwerken in je hersenen gaan weer beter communiceren doordat de magnetische pulsen dit opwekken. Als je voor deze behandeling kiest, richten we een kleine magnetische puls op een precieze plek; je voelt het dan lichtjes tikken op je hoofd. Het pulsen gebeurt in een nanoseconde, het gaat dus heel snel. De magnetische stimulatie dempt of stimuleert de hersenactiviteit in je hersenen zodat de verschillende hersengebieden weer beter gaan communiceren.

Welke klachten?

Er wordt veel onderzoek gedaan naar rTMS, de methode boekt veel succes bij allerhande klachten. Voordat we een klacht opnemen en aanbieden in een behandeling is met zekerheid vastgesteld wat de werking is. Die onderzoeken zijn nu afgerond voor depressie en angst- en dwangstoornis. Andere klachten die ook baat hebben bij rTMS, maar waarvoor het onderzoek nog loopt zijn: oorsuizen (tinnitus), eetstoornissen, posttraumatische stressstoornis, migraine, fibromyalgie, verslaving en nog veel meer.

Wil je meer weten over psychologen in Delft?

Als je meer wilt weten over waarmee  je naar een psycholoog gaat, of als je een specifieke vraag over jezelf hebt, bel dan even voor een afspraak naar 085 – 40 14 720 of stuur een mail naar Psycholoog Delft.