Laat je depressie behandelen door Psycholoog Delft

Je bent somber

Je voelt je somber. Dat heeft iedereen wel eens, maar bij jou blijft die neerslachtige stemming aanhouden. Sterker nog, het bepaalt wat je doet en vooral wat je niet doet. Je hebt weinig energie en hebt het gevoel dat het leven aan je voorbij glijdt. Je ziet het allemaal nauwelijks meer, je hoort het niet. Éen op de vier vrouwen en één op de vijf mannen krijgt in zijn leven te maken met een depressie.

Je zondert je af

Dat komt ook omdat zo’n innerlijke cocon eigenlijk de enige plek is waar je nog wilt zijn. Je bent en voelt je alleen, hoeveel vrienden of familie je ook hebt. Die eenzaamheid is langzaam zo ontstaan, het is je overkomen. Het is voor jou nog de enige manier om te overleven.

Symptomen van depressie

Ik ga ervan uit dat het heel moeilijk is om bij jezelf een ‘depressie’ vast te stellen. Je merkt dat je neerslachtig bent en dat het je niet lukt om eruit te komen. Er is afstand en deskundigheid nodig om van daaruit de stap naar een ‘depressie’ te maken; vaak spelen andere thema’s een net zo grote rol. Het beste leg je je klachten daarom voor aan een psycholoog. Om een idee te krijgen:

  • Je bent het grootste deel van de dag neerslachtig
  • Dingen die je vroeger leuk vond, kunnen je nu niet boeien
  • Je hebt gewicht verloren of bent juist aangekomen
  • Je kunt heel rusteloos zijn
  • Je bent moe en hebt nauwelijks fut
  • Je ‘zit in je hoofd’: piekeren, zorgen, angsten
  • Concentreren is moeilijk

Hoe is het zo gekomen?

Dat is een goede vraag, maar vaak ook eentje die ons niet altijd veel zal opleveren. Somberheidsklachten kunnen namelijk overal vandaan komen en vaak zijn er meerder omstandigheden ‘aanleiding’. Ook aanleg, persoonlijke problematieken en zelfs lichamelijke klachten kunnen tot een depressie leiden.

Gelukkig goed te behandelen bij Depressie Delft

Somberheidsklachten of depressieve gevoelens zijn zeer goed te behandelen.Het gewicht van de behandeling hangt af van de mate waarin je klachten hebt. In de regel is de behandeling gebaseerd op gecombineerde methoden en technieken waarbij je op verschillende vlakken tegelijkertijd aan het werk gaat. Wanneer antidepressiva voor jou niet heeft gewerkt of je hebt teveel last van de bijwerkingen dan kan overwogen worden om magnetische hersenstimulatie toe te passen.

Neem contact op

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling van een depressie of therapie? Bel gerust voor een afspraak naar 085 – 40 14 720 of mail Psycholoog Delft.